Reiki behandeling

Reiki

Een techniek waarbij lichaam en geest tot rust en in balans worden gebracht.

De natuurlijke energiestroom in en om het lichaam wordt hersteld. Dit bevordert de zelfgenezing, heft blokkades op en zorgt voor een gevoel van liefde, zekerheid, vertrouwen in jezelf en openheid. Zeer geschikt ter pijn- en stressreductie.

Aura en Chakra's

De aura is een energieveld dat zich om ons lichaam bevindt en uit zeven lagen bestaat. Het neemt energie op uit de aarde en de kosmos en geeft deze energie door aan de zeven hoofdchakra’s (zie afbeelding). 

Chakra's zijn op trechters lijkende centra van geconcentreerde, draaiende energie. Elk chakra staat in verbinding met een auralaag en met specifieke delen van het lichaam en de daaraan verbonden orgaanfuncties.

 

Chakra’s hebben een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel aspect. Als de chakra’s in balans zijn, helpen ze het overeenkomstige deel van het lichaam goed te functioneren. Als ze uit balans of geblokkeerd zijn, kan dat zich manifesteren in allerlei lichamelijke, psychische en emotionele klachten.

Donkere silhouet van een vrouw in kleermakerszit met de 7 hoofdchakra’s in de chakrakleuren

Behandeling

Door mijn handen zachtjes op verschillende lichaamsdelen te leggen of er boven te houden, geef ik universele (=rei) levensenergie (=ki) aan je door die je kunt voelen als warmte of tintelingen. De heling gaat vanzelf ook als je het niet direct voelt.

Soms teken ik met mijn vinger symbolen op je lichaam om de energiestroom op bepaalde plekken extra te versterken.

Ik maak ook wel eens gebruik van edelstenen tijdens deze behandeling.

Reiki kan samen met andere traditionele- of alternatieve geneeswijzen gebruikt worden en iedereen kan er baat bij hebben, ook zieken op wie andere therapieën vaak niet toepasbaar zijn.

Wat kun je verwachten?

Deze intelligente energie bezit zijn eigen wijsheid en het geeft jou wat je nodig hebt en niet per se wat je vraagt of wil.

De eerste reacties op een Reiki-behandeling kunnen zich al tijdens de behandeling openbaren of vinden na enkele uren of zelfs dagen plaats. Je kunt veranderingen verwachten op alle niveau's: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

Reiki ruimt lichamelijke en geestelijke blokkades op en herstelt de natuurlijke energiestroom tussen de chakra's, in je lichaam en in je energieveld. Dit bevordert je zelfgenezend vermogen en vermindert fysieke klachten, stress en pijn.

Het komt wel eens voor dat er bepaalde fysieke symptomen optreden, zoals opvliegers, misselijkheid of hoofdpijn. Dit meestal als gevolg van ontgifting. Veel water drinken is daarom extra belangrijk als je Reiki ondergaat. Het zijn normale verschijnselen en meestal verdwijnen ze weer snel.

Sommige mensen slapen ook beter door Reiki.

Ook op emotioneel niveau kan reiniging plaatsvinden. Oude, onverwerkte of verdrongen emoties komen dan weer naar boven, zodat je ze definitief los kunt laten. Maak je geen zorgen; je krijgt nooit meer te verwerken dan je op dat moment aan kunt.

Hoe frequenter je Reiki krijgt, hoe sneller je door deze mogelijke periode heen zult zijn. Na het loslaten van de belemmerende emoties komt er ruimte voor een gevoel van liefde, zekerheid, vertrouwen en opluchting.

 

Reiki kan je helpen beter om te gaan met veranderingen of om een nieuwe levensstijl te beginnen.

Je kunt verrast worden door de veranderingen in je bewustzijn en de inzichten die zich kunnen gaan ontwikkelen.