Reiki

Een techniek waarbij lichaam en geest tot rust en in balans worden gebracht. De natuurlijke energiestroom in en om het lichaam wordt hersteld. Dit bevordert de zelfgenezing, heft blokkades op en zorgt voor een gevoel van liefde, zekerheid, vertrouwen in jezelf en openheid. Zeer geschikt ter pijn- en stressreductie.

Aura en Chakra's

 

De aura is een energieveld dat zich om ons lichaam bevindt en uit zeven lagen bestaat. Het neemt energie op uit de aarde en de kosmos en geeft deze energie door aan de zeven hoofdchakra’s (zie afbeelding). 

Chakra's zijn op trechters lijkende centra van geconcentreerde, draaiende energie. Elk chakra staat in verbinding met een auralaag en met specifieke delen van het lichaam en de daaraan verbonden orgaanfuncties. Chakra’s hebben een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel aspect. Als de chakra’s in balans zijn, helpen ze het overeenkomstige deel van het lichaam goed te functioneren. Als ze uit balans of geblokkeerd zijn, kan dat zich manifesteren in allerlei lichamelijke, psychische en emotionele klachten.

Behandeling

 

Door mijn handen zachtjes op verschillende lichaamsdelen te leggen of er boven te houden, geef ik je universele (=rei) levensenergie (=ki) door, waarbij jouw lichaam en geest tot rust en in balans komen. De natuurlijke energiestroom tussen de chakra's en rond je lichaam wordt hersteld. Dit bevordert de zelfgenezing, heft eventuele blokkades op en zorgt voor een gevoel van liefde, zekerheid, vertrouwen in jezelf en openheid. Dit biedt de mogelijkheid je bewustzijn te verruimen en verborgen stress en pijn los te laten. Reiki kan je helpen beter om te gaan met veranderingen of om een nieuwe levensstijl te beginnen. Reiki bezit zijn eigen wijsheid en het geeft jou wat je nodig hebt en niet per se wat je vraagt. De heling gaat vanzelf ook als de werking niet direct voelbaar is. Je kunt verrast worden door de veranderingen in je bewustzijn en de inzichten die zich gaan ontwikkelen.

Reiki kan samen met andere traditionele- of alternatieve geneeswijzen gebruikt worden en iedereen kan er baat bij hebben, ook zieken op wie andere therapieën vaak niet toepasbaar zijn.

Wat kun je verwachten?

Reiki is een intelligente energie die weet waar genezing het hardst nodig is. Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Waar Reiki stroomt, wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost, zodat het uit ons systeem kan verdwijnen. Daardoor geneest de ontvanger van Reiki zichzelf en dat geeft een heel ander resultaat dan wanneer de kwaal wordt verholpen door middel van medicijnen of andere traditionele behandelwijzen. Een kwaal die door ons eigen systeem is overwonnen, komt meestal ook niet meer terug, omdat we niet alleen de ziekte maar ook de (emotionele) oorzaak overwonnen hebben. We zijn er sterker van geworden. Het herstelde zelfgenezend vermogen helpt je ook om beter om te gaan met jezelf. Zo zal je lichaam, bijvoorbeeld je sneller waarschuwen als je dingen eet of drinkt die niet goed voor je zijn. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. Ruimte voor levenskracht en groei, ruimte voor het ontwikkelen van talenten, die altijd al aanwezig waren, maar die nooit eerder de kans kregen om tot uiting te komen. Reiki brengt ook de energie van de chakra’s en het energieveld rondom het lichaam in balans en vermindert fysieke en emotionele klachten. Het vitaliseert lichaam en geest. Het bevordert je psychisch-geestelijke groei en je leven krijgt een nieuwe kwaliteit. Als je heel regelmatig Reiki krijgt, zullen veel ziekten niet eens ontstaan en blijft er je veel leed bespaard.

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Dat kan genezing van het fysieke lichaam zijn, maar het kan ook een verandering veroorzaken in gedachtepatronen waarmee we onszelf ongelukkig maken. Reiki werkt nooit alleen op de symptomen maar altijd op het geheel en daarmee dus ook op de oorzaak. De onderlinge verbindingen van lichaam en geest, bij het ontstaan en in stand houden van ziekten, is de reden om als het maar enigszins mogelijk is, iemand altijd een volledige behandeling te geven.

Het herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces. Een reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt, komen weer los zodat je lichaam ze kan verwijderen. Veel water drinken is van belang om de afvalstoffen af te voeren.
 
Ook op emotioneel niveau kan reiniging plaatsvinden. Oude emoties die je (misschien in een ver verleden) hebt verdrongen, komen dan weer bij je naar boven, zodat je ze definitief los kunt laten. Je hoeft daar niet bij voorbaat bang voor te zijn; je krijgt namelijk nooit meer te verwerken dan je op dat moment aan kunt. Hoe frequenter je Reiki krijgt, hoe sneller je door deze mogelijke periode heen zult zijn. De zin van het naar boven laten komen en verwerken van oude emoties is dat het onderdrukken van emoties erg veel energie kost. Die energie kun je beter gebruiken. Daarnaast leer je door het verwerken op een andere manier tegen dingen aan te kijken; niet meer gekleurd door de verdrongen emoties.

We ervaren Reiki allemaal anders, afhankelijk van wie we zijn en wat onze geschiedenis is. De eerste reacties op een Reiki-behandeling kunnen zich al tijdens de behandeling openbaren of vinden na enkele uren of zelfs dagen plaats. Dit is niet ongebruikelijk. Sommige mensen ervaren een emotionele terugslag: ze zijn boos, geïrriteerd en huilerig. Er kan ook verdriet, rouw, apathie, grote vreugde, ontspanning of opluchting losgemaakt worden. Ook kunnen bepaalde fysieke symptomen optreden, zoals opvliegers, misselijkheid of hoofdpijn. Dit zijn allemaal vrij normale verschijnselen en meestal verdwijnen ze weer snel. Reiki brengt vaak lichaamsfuncties in balans en het kan dus gebeuren dat je vaker naar de wc moet. Dit zijn positieve tekenen van een verbeterde energiestroom. Sommige mensen slapen ook beter door Reiki, zelfs als je jarenlang aan slaaploosheid hebt geleden.

ADRES

Vriesschestraat 73

6922 JZ  Duiven

T  06-10354037

CONTACT

VOLG MIJ

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Algemene bepalingen | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Disclaimer | Nieuwsbrief

 

Copyright © 2014-2019 Vandoria. All Rights Reserved.