Zachte klassieke massage

Deze zachte klassieke massage kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en stimuleert het loslaten van afvalstoffen. Daarnaast vermindert het chronische stress en maakt je bewust van je lichaam. Je voelt je geaard en meer in evenwicht.

Behandeling

 

Bij deze massage maak ik eerst gebruik van langzame strijkingen. Er wordt met de bloedstroom mee richting het hart gemasseerd. Na het warm maken van de spieren worden ze even uit hun ligging gehaald, opgerekt en zachtjes gekneed. Ook de gewrichten worden gemasseerd. Dit stimuleert ter plekke de bloedsomloop, geeft ontspanning bij gewrichtsklachten en vergroot de bewegingsvrijheid.

 

Effect op weefsels

Door middel van strijken, wrijven en kneden, worden de huid, de spieren en de onderliggende weefsellagen bewogen ten opzichte van zichzelf en elkaar. Hierdoor worden verkrampingen losgemaakt en neemt de spierspanning af.

Ook de circulatie wordt gestimuleerd in de vorm van het 'leegstrijken' van de bloed- en lymfevaten. Dit heeft een positief effect op de celstofwisseling in het hele lichaam, omdat weefsels en organen extra zuurstof en voedingsstoffen krijgen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

 

Effect op het zenuwstelsel

Aanraking, druk en warmte bij de massage activeren het parasympathisch zenuwstelsel; een soort 'acculader' van je lichaam. Wanneer dit deel van je zenuwstelsel actief is, komt jouw lichaam in de rust- en herstelmodus. Je hartslag, bloeddruk en spierspanning nemen af en je ademhaling wordt dieper en langzamer.

Ook het emotionele brein komt tot rust. Dit deel van je hersenen regelt alles wat met jouw welbevinden te maken heeft: je gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk en immuunsysteem. Het helpt je ook om zelf stress, angst en depressie te overwinnen.

Effect op de hormonenhuishouding

Massage remt de productie van de stresshormonen cortisol en noradrenaline, waardoor je je rustiger en evenwichtiger voelt. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van andere hormonen met een positieve werking:

  • Endorfine werkt in de eerste plaats pijn onderdrukkend, maar zorgt ook voor een gevoel van geluk of euforie.

  • Serotonine (gelukshormoon) heeft een positieve invloed op je stemming en emoties, je slaappatroon, zelfvertrouwen, seksuele activiteit en eetlust. Bij een laag niveau van serotonine in de hersenen ben je geneigd meer te eten. Serotonine speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

  • Oxytocine speelt een belangrijke rol bij de hechting van moeder en kind. Daarom wordt het ook wel het “knuffelhormoon” genoemd. Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van veiligheid, vertrouwen en verbondenheid.

  • Weefselhormoon histamine stimuleert vooral de doorbloeding, maar werkt ook pijndempend en ontstekingsremmend.

 

Mentale en emotionele effecten

Aanraking geeft ons het gevoel dat we gewenst zijn. Het geeft een besef van identiteit en draagt bij aan zelfvertrouwen en zelfrespect. Je wordt bewuster van je lichaam en kan het gevoel hebben dat je voeten steviger op de grond staan.

Bij stress kan massage de lichamelijke gevolgen van die gespannenheid verminderen, de energie opnieuw in balans brengen en helpen de stress te verwerken. Massage trekt je uit je hoofd en helpt je om weer contact te maken met je lichaam, om te luisteren naar wat je lichaam zegt en zo het leven met al zijn spanningen beter aan te kunnen.

ADRES

Vriesschestraat 73

6922 JZ  Duiven

T  06-10354037

CONTACT

VOLG MIJ

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Algemene bepalingen | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Disclaimer | Nieuwsbrief

 

Copyright © 2014-2019 Vandoria. All Rights Reserved.