Metamorfose massage

Metamorfose massage

Een zachte stimulatie van de prenatale reflexlijnen op de voeten, handen en het hoofd zorgt voor een heerlijke ontspanning en een transformatie van binnenuit om te kunnen worden zoals je in wezen bent. Helpt bij het verwerken van emoties of trauma’s, om inzicht te krijgen in problemen of om het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

Achtergrond

Vóór de geboorte wordt ons fysieke-, emotionele- en spirituele bewustzijn gevormd.

De 9 maanden in de baarmoeder zou een 'fundering' van veiligheid en geborgenheid moeten zijn die noodzakelijk is om later een evenwichtig mens te worden. Echter, een ongeboren kind ervaart allerlei indrukken en emoties van de moeder; positieve, maar ook negatieve, zoals spanning, angst, verdriet of ziekte. Deze worden meebeleefd en opgeslagen in het lichaampje en ze hebben invloed op hoe iemand later in het leven staat.

 

In de prenatale periode wordt de basis gelegd voor onze talenten en kwaliteiten, maar ook voor de blokkades die ons ervan weerhouden ons ware zelf te zijn. Tevens vinden sommige ziekten hun oorsprong in de prenatale periode. Ook na de bevalling lopen we als nieuw mens veel spanningen en soms trauma’s op, waardoor we belemmerende patronen in denken en handelen kunnen ontwikkelen.

Geschiedenis

Metamorfose massage is ontstaan vanuit de voetreflextherapie. Het is ontwikkeld door arts en reflexoloog Robert St. John (1914-1996). Hij ontdekte dat de energie die door en om de wervelkolom stroomt, herinneringen bevat uit de prenatale periode. Tevens vond hij de reflexlijnen (prenatale lijnen) op de voeten, handen en het hoofd die deze prenatale periode weerspiegelen. 

Door dit reflexgebied te behandelen, kunnen belemmerende gedachtepatronen, emoties en opvattingen die zowel vóór de geboorte als tijdens het leven zijn ontstaan, herkend en losgelaten worden. De levenskracht die eerst geblokkeerd werd, komt dan weer vrij waardoor verandering van binnenuit mogelijk wordt. 

Voor wie is Metamorfose massage geschikt?

Metamorfose massage is niet gericht op specifieke symptomen of klachten, maar werkt op de mens als geheel.

Er zijn geen contra-indicaties; het is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren: 

  • Zwangere vrouwen en vroedvrouwen gebruiken de metamorfose massage, omdat de behandelingen de zwangerschap en de geboorte kunnen vergemakkelijken.

  • In periodes van verdriet en bij het verwerken van een traumatische ervaring. Het helpt om alles op een rijtje te zetten.

  • In periodes van grote veranderingen, zoals een ziekte, een rouwproces, een echtscheiding, de geboorte van een baby enz.

  • Bij een depressie geeft het inzicht in de dieperliggende oorzaken van de problemen. Deze massage is daarom zeer aan te bevelen naast psychologische hulp.

  • Bij negatieve gevoelens: minderwaardigheidsgevoel, angsten, stress, geen keuzes kunnen maken en geen beslissingen durven nemen, ons plaats niet kunnen vinden in het leven, vastgelopen zijn.

  • Personen met dyslectie, spasmen, ADHD, autisme kunnen door de ontspannende werking een heel andere kijk krijgen op hun probleem.

  • Bij stervenden kan het helderheid geven in wat ze nog kunnen doen/oplossen en meer vrede en minder angst geven om te sterven. 

  • Voor diepe ontspanning.

Behandeling

Voetenbad

Om jouw voeten op te warmen en te reinigen neem je een korte voetenbad met honing en salie olie. Hierna ga je volledig aangekleed op de massagetafel liggen.

 

Bij de massage maak ik met mijn vingertoppen zachte strelingen langs de prenatale lijnen. De combinatie van massage van voeten, handen en hoofd maakt dat je heldere inzichten krijgt in jezelf, je handelen en jouw leven. Door met aandacht en zonder oordeel aanwezig te zijn en mij niet te richten op klachten, symptomen en het resultaat van de behandeling werkt deze als een katalysator.

Tijdens de behandeling hoef je niet te praten (mag overigens wel).

 

Voeten staan voor 'beweging' of 'willen'. Elke voet wordt ± 15 minuten gemasseerd waarmee de energie in beweging gebracht wordt. In de voeten ligt de blauwdruk van wie je bent.

 

Handen staan voor 'doen' of 'voelen'. Elke hand wordt ± 7 minuten gemasseerd. Hier wordt dat wat in beweging is gezet in handelen uitgedrukt. De handen corresponderen meer met het hart. Je leert de emoties en gevoelens die loskomen te hanteren en zet ze om in daden.

 

Hoofd staat voor 'denken'. Het hoofd wordt enkele minuten gemasseerd. Het hoofd heeft het vermogen om dat wat los komt door de voeten en wat gestructureerd is door de handen, geestelijk te verwerken. Het hoofd zet alles weer op een rijtje en integreert het in ons leven.