4 foto’s van een ontgiftend voetbad, algenpakking op de rug, detox kruidenthee, vrouw die haar buik vasthoudt

DetoxKuur

Je wordt dagelijks belast met gifstoffen. Als toxines zich ophopen, kunnen er allerlei storingen en ziektes ontstaan. Deze DetoxKuur is geschikt om je lichaam mild te ontgiften. Dit betekent op een veilige manier en zonder ontgiftingsverschijnselen. Mogelijke verzuringsklachten kunnen verminderen, je raakt overtollige kilo’s kwijt en krijgt meer energie.

Waarom detoxen?

Een gezond lichaam bevat voldoende mineralen, geen opgehoopte toxines (=gifstoffen) en er heerst een zuur-base evenwicht. 

Een disbalans in dit evenwicht is één van de belangrijkste oorzaken van vele ziektes. Medici noemen dit 'acidose', maar in de natuurgeneeskunde wordt meer over 'verzuring' gesproken.

Onze Westerse leefstijl, persoonlijke gezondheidssituatie en leefomgeving zijn in hoge mate verantwoordelijk voor een versneld en chronisch verzuringsproces. Denk hierbij aan kunstmatige toevoegingen in voedingsmiddelen, te veel suiker, roken, alcohol, medicijngebruik, chemicaliën in schoonmaakmiddelen en in niet natuurlijke huidverzorgingsproducten, chronische stress, te weinig nachtrust, luchtvervuiling, elektrische straling, veroudering, etc. Te veel zuren en gifstoffen kunnen het lichaam enorm belasten. Op deze manier wordt de basis gelegd voor de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose.

Door je regelmatig te ontgiften, bewust om te gaan met voeding en eventueel je leefstijlkeuzes aan te passen, kun je voorkomen dat je in het verzuringsproces terecht komt, of als je hier al in zit, kun je dit terugdraaien met als doel gezond oud worden.

 

In de afbeelding hieronder wordt weergegeven hoe het lichaam vanaf 0-60+ jaar zijn mineralen kwijtraakt (=demineralisering), waar de zuren en gifstoffen zich ophopen (=verslakking) en welke verzuringsklachten en ziektes zich daarbij kunnen ontwikkelen.

 
Een opsomming van welvaartsziekten als gevolg van mineraaltekort, verzuring, vergiftiging en verslakking
 

Hoe is de DetoxKuur opgebouwd?

Detox adviesgesprek:

Om alles uit deze kuur te halen, is het belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent en hoe je alles moet aanpakken. In dit gesprek krijg je van mij alle nodige informatie over zuren en gifstoffen die je moet vermijden, over hoe je je lichaam kunt ondersteunen bij de ontgifting en over de voorbereidingsfase. Tijdens het detoxperiode ga je thuis de BasenKuur toepassen. Om deze producten op de juiste manier op te bouwen en te gebruiken, krijg je aangepast advies op basis van jouw stofwisselingstype. 

Tevens krijg je toegang tot mijn voedingsadviezen, een voorbeeld maaltijdplan met recepten en een detoxpakket met boekjes ter ondersteuning.

Voorbereiding (2 weken):

Jouw lever is de detoxfabriek van je lichaam en het is continu hard aan het werk. 2 weken voordat de werkelijke DetoxKuur start, begin je met het nemen van een natuurlijke supplement om je lever een 'onderhoudsbeurt' te geven. Tegelijkertijd ga je jouw uitscheidingsorganen stimuleren en op je voeding letten, zoals geadviseerd.

DetoxKuur (4 weken): 

Mijn DetoxKuur is gericht op het losmaken, neutraliseren (=onschadelijk maken) en uitscheiden van zuren en gifstoffen. Al deze drie stappen zijn essentieel voor een complete en veilige ontgifting. Tijdens de kuur gebruik je dagelijks de producten van de BasenKuur, volg je mijn voedingsadviezen, doe je aan lichte lichaamsbeweging en vermijd je stress zo veel mogelijk. Om de ontgifting via de huid te stimuleren, krijg je 1x per week een behandeling in de praktijk; drie Detox behandelingen en een Kruidenstempel massage. 

Klik hieronder om te lezen hoe deze behandelingen eruit zien.

Detox behandeling

Een sterk vitaliserende en ontslakkende behandeling gericht op het afvoeren van gifstoffen.

Kruidenstempel massage

Rustgevende behandeling die ook ontgiftend werkt. Het reinigt, regenereert en versterkt de huid.

 
 

BasenKuur

Producten van de BasenKuur zijn ontwikkeld om het lichaam optimaal te ontgiften en het zuur-base balans te herstellen volgens een driestappenplan. Hierbij worden zuren en gifstoffen in het lichaam losgemaakt, geneutraliseerd en uitgescheiden.

De BasenKuur is een belangrijk onderdeel van de DetoxKuur. Alle 4 producten moeten vóór aanvang van de 4 weekse detoxperiode worden aangeschaft.

Detox producten van de BasenKuur ontwikkeld door P.  Jentschura en hun functies

7x7 Kruidenthee

De uitgebalanceerde samenstelling van de 49 ingrediënten, zoals zaden, specerijen, wortels en bloesems is niet alleen mild en gezond, maar overtuigt ook kieskeurige fijnproevers door het heerlijke aroma van de vele plantensoorten. Het kruidenmengsel reinigt jouw lichaam van afvalstoffen en gifstoffen en werkt afvoerend. De thee kan dagelijks worden gedronken: in de zomer als koele dorstlesser, in de winter als warme huisthee.

WurzelKraft BIO granulaatpoeder

Een basenopbouwend levensmiddel en een rijke bron van plantaardige voedingsstoffen, mineralen, vitaminen, hoogwaardige aminozuren en onverzadigde vetzuren. WurzelKraft is een samenstelling van waardevolle bijenpollen, kruiden, groenten, vruchten, specerijen, zaden en salades. Gebruik het in pap, muesli, sapje of soep of als garnering over salades, groenten en aardappelen (Let op bij warm eten; WurzelKraft verliest haar werking bij een temperatuur boven de 45 ⁰C). Het bevat geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, tarwekiemen of gluten. 

MeineBase basisch zout

Dit basisch-minerale bad- en lichaamsverzorgingszout is uitstekend geschikt voor ligbaden, zitbaden, douchebaden, hand- en voetbaden, scrubs, massages, tandverzorging, basische spoelingen van neus, mond en keel, maskers en basische wikkels en kousen. MeineBase geeft het water een basische pH-waarde van 8,5 en door de osmotische werking stimuleert dit de huid om zuren en gifstoffen uit te scheiden. Daarnaast wordt je huid van mineralen voorzien en het zelfvettende vermogen ervan ondersteund. De talgklieren worden geactiveerd en er ontstaat een natuurlijke en gezonde beschermlaag met als resultaat een zijdezachte huid.

Energieborstel

Droog borstelen van de huid met de EnergieBorstel activeert jouw lymfestroom en verwijdert de dode huidcellen, waardoor afvalstoffen en gifstoffen het lichaam beter via de huid kunnen verlaten. Deze borstel bevat fijne bronzen haren uit een legering van koper en tin. Door de moleculaire structuur van deze haren worden negatief geladen zuurstofionen direct op de huid opgewekt. De doorbloeding en de weerstand van de huid nemen daardoor toe, waardoor de huid er beter gaat uitzien en allergische reacties verminderen. Daarnaast zorgt dit voor een energetisch goed gevoel.

Please reload

Investering

De consulten komen in aanmerking voor vergoeding.

Producten van de BasenKuur worden niet vergoed.