Abhyanga massage

Een energetisch afvoerende Ayurvedische massagevorm, waarbij gewerkt wordt met warme aromatische olie, balancering van de hersenhelften en marmapunten. Werkt reinigend, verjongend, vitaliserend en harmoniserend.

Vrouwenhand laat uit een kommetje langzaam massageolie op de rug van een vrouw vloeien

Behandeling

 

Massage

Abhyanga massage is een energetisch afvoerende massagevorm uit de Ayurvedische traditie, waarbij gewerkt wordt met een ruime hoeveelheid 100% natuurlijke warme aromatische olie, die je zelf intuïtief samenstelt direct voor de massage. De zachte en rustige massagegrepen en de warme olie brengen jou in een diepe fysieke, mentale en psychische rust.

 

Harmoniseren van de hersenhelften

De massage wordt onder andere gecombineerd met de energetische balancering van de hersenhelften. Dit is een techniek waarbij de analytische, rationele linker hersenhelft en de creatieve, intuïtieve rechter hersenhelft op elkaar worden afgestemd. Als linker- en rechter hersenhelften als een geheel samenwerken, overheerst noch gevoel, noch verstand (=balans). Dit geeft je meer rust in jouw hoofd.

 

Marmapunten

Ook de marmapunten worden gemasseerd. Deze zijn drukpunten op het lichaam vergelijkbaar met de reflexologie binnen de acupunctuur. Het verschil is dat acupunctuurpunten in relatie staan met organen, spieren, hormonen e.d. en marmapunten vormen verbindingen tussen het fysieke lichaam en de energetische lichamen (emotioneel-, mentaal-, spiritueel- lichaam). Door hierop te drukken, leg ik niet alleen de nadruk op de verbinding, maar ook de doorstroom van energie wordt verbeterd en hiermee ook het healingsproces geactiveerd.

Vrouwenhand laat uit een flesje langzaam massageolie in de navel van een vrouw vloeien